De årlige Pinsevandringer

DE TRADITIONSRIGE

PINSEVANDRINGER

Vandringer fra Fyns kystbyer: Kerteminde, Nyborg, Svendborg, Faaborg, Assens, Middelfart og Bogense til Odense Domkirke.

Pilgrimsvandring i fynsk skov
Pilgrimsvandring i fynsk skov

pinsevandring
Pinsevandring til Domkirken fra kystbyerne

Hvert år siden 2002 har foreningen Fynsk Pilgrimsvandring stået for at pilgrimsvandre fra de fynske kystbyer over de 3 dage i Pinsen. Vandringens mål er Domkirken i Odense, hvor vandringen slutter med en pilgrimsgudstjeneste.

Fynsk Pilgrimsvandring var pioner på området og den første til at arrangere pilgrimsvandring i Pinsen. I de første mange år havde Pinsevandringerne næsten karakter af en folkevandring hen over øen. Vi havde virkelig ramt noget, som det moderne menneske længtes efter.

En pilgrimsvandring er at bede med fødderne. En pilgrimsvandring er et billede på menneskelivet. Et billede på hvordan vi er undervejs fra fødsel til død. Alle mennesker er på vej. Vi går – og Gud går med os.

Nu snart 20 år efter det hele startede på Fyn findes der pilgrimsforeninger overalt i Danmark og der pilgrimsvandres som aldrig før.

Fynsk Pilgrimsvandring lever i bedste velgående og arrangerer stadig Pinsevandringer – ikke fra alle fynske kystbyer på én gang nu om dage, men fra 3-4 kystbyer. Desuden laver vi éndagsvandringer ca. 1 gang om måneden året rundt.